Palaa vaihtoblogiin

Management Center Innsbruck – Itävalta, Samuli Tahvanainen

2.2.2016

Nimi: Samuli Tahvanainen

Opintovuosi: 4

Vaihtomaa: Itävalta

Vaihtoyliopisto: Management Center Innsbruck (MCI)

Miten valitsit vaihtokohteesi?

Itävallan Innsbruckin valitsin vaihtokohteekseni sen keskeisen sijainnin (matkustus), jylhien Alppien (laskettelu), sekä korkeatasoisen ja hyvän maineen omaavan koulun takia. Kohde on ollut dumpparien suosiossa jo pidemmän aikaa — enkä ihmettele miksi. Usean suosittelijan ansiosta minäkin innostuin perehtymään kohteeseen hieman lähemmin.

Merkittävimmät vaihtariarjen erot opiskelijan arkeen Suomessa?

Innsbruckissa arki poikkesi hieman Suomessa totutusta; luentopakko 75% jokaisella kurssilla, osa kursseista viikon moduuleissa (8h/pv), lähes jokainen luennoitsija oli vierailija, ulkona syöminen oli mahdollista ja jopa suosittua (ei sattunut kukkaroon niin paljon kuin Suomessa) sekä luennon jälkeen oli ihan ok tai ellei jopa suotavaa mennä bisselle koulun alakertaan. Luentopakot ja moduulit aluksi kauhistuttivat, mutta kun kursseista selvittiin korkein arvosanoin, niin pakko kyllä myöntää, ettei se haitannut.

Siisteimmät asiat joita olet tehnyt / mieleenpainuvimmat kokemukset vaihdossa?

  • 1. Matkustaminen kavereiden kanssa!
  • 2. Suksilla laskemisen ABCDEF… ja vielä iha ite.
  • 3. Ne kaikki upeat maisemat mitä täällä pääsee näkemään… Kyllä silmä täällä vaan lepää.

Asia, jota et pääsisi tekemään / kokemus jota et saisi Suomessa?

Laskettelu Itävallan Alpeilla ja tietenkin maisemat ovat mitä upeammat. Mahdollisuudet vierailla eri maissa ympäri Eurooppaa ovat paljon paremmat Suomeen verrattuna.

Mikä on parasta vaihtokohteessa?

Parasta Innsbruckissa on lukuisat liikuntamahdollisuudet niin sisällä kuin ulkona. 400 eurolla saa vuodeksi ”vapaa-ajanlipun” joka sisältää kausikortit 31 eri laskettelukeskukseen, useisiin uimahalleihin/kylpylöihin sekä jäähalleihin. Ei tekeminen heti lopu.

Mikä on paras tapa verkostoitua / hankkia kavereita vaihtokohteessa?

Paras tapa verkostoitua oli monelle suomalaisellekin tuo tuttu kupin ottaminen, no tietysti ESN:än järjestämät tapahtumat olivat myös oiva tapa tutustua uusiin ihmisiin.

Mikä oli merkittävin kulttuuriero vaihtokohteessa verrattuna Suomeen?

Kulttuurieroista ehkä merkittävin oli … kokemistani kulttuurieroista ja muista touhuista voitte lukea vaihtoblogistani (katso kuvat!): https://opiskelunivuorilla.wordpress.com

Voinko tätä suositella?

No totta Mooses! Tiesin tänne lähtiessä paikan olevan varmasti mieletön, mutta nyt kun täällä on 4 kuukautta jo viettänyt ei pois haluaisi melkein lähteä. Tule säkin opiskelemaan vuorille ja viettämään elämäsi parasta aikaa!