Esittely

Dumppi ry on Jyväskylän yliopistossa pääaineenaan tietojärjestelmätiedettä,  kognitiotiedettä tai kyberturvallisuutta opiskelevien opiskelijoiden ainejärjestö, jonka tehtävänä on toimia yhdyssiteenä pääaineopiskelijoiden välillä, ja tukea jäsenten opintoja, harrastuksia ja ammatillisia sekä sosiaalisia pyrkimyksiä, ja lisätä heidän yhteiskunnallista aktiivisuuttaan.

Toteutamme tätä tehtävää olemalla mukana aktiivisesti opetuksen kehittämisessä yhdessä opiskelijoiden ja tiedekunnan kanssa. Keräämme jatkuvasti kurssipalautteita opiskelijoilta sekä välitämme saadut palautteet kootusti anonyymeinä kursseilta vastaaville henkilöille. Edustajamme osallistuvat Informaatioteknologian tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksiin. Tämän lisäksi edustajiamme osallistuu usein tiedekunnan työryhmiin, joissa tuomme opiskelijoiden ääntä kuuluviin.

Opiskelun vastapainoksi järjestämme paljon vapaa-ajan toimintaa jäsenillemme. Dumpin jäsen tai tuttavallisemmin ”dumppari” voi täyttää kalenteriaan liikuntavuoroilla, lajikokeiluilla, bileillä, sitseillä sekä monilla muilla tapahtumilla. Vuonna 2009 lanseerasimme jäsenillemme Dumppi-tarra nimisen etuisuuden, jolla saa etuja yhteistyöyrityksiltämme.

Yritysyhteistyö on tärkeä osa toimintaamme ja teemmekin aktiivisesti yhteistyötä IT-alan yritysten kanssa. Järjestämme yhteistyökumppaneidemme kanssa yritysvierailuja sekä yritysiltoja, joissa jäsenemme pääsevät verkostoitumaan yritysten kanssa. Yritystapahtumissa jäsenillämme on mahdollisuus löytää tuleva kesätyöpaikka tai vaikka se ensimmäinen vakituinen työpaikka valmistumisen jälkeen.

Vuonna 2013 Dumppi ry juhli 45-vuotista taivaltaan. Alan opiskelijat perustivat oman ainejärjestönsä vuonna 1968 antaen sille nimeksi Dumppi ry. Yhdistys rekisteröitiin vuonna 1969. Dumppi ry:n alkutaival oli erittäin innostunutta sekä aktiivista. Suurimpia saavutuksia oli tuolloin Tietojyvä-seminaari, jonka seurauksen perustettiin Tietojyvä-yritys. Vuosien varrella dumpparit ovat perustaneet myös lukuisia muita IT-alan yrityksiä. 60-70 luvun vaihteessa dumpparit järjestivät ikimuistoisia tietokonetansseja.