Kurkistus dumppareiden elämään kampuksella ja sen ulkopuolella

Elämää Dumpin viestintävastaavana

Elämää Dumpin viestintävastaavana

Mikke tässä terve!

 

Kesällä 2017 sain kuulla ilouutisen sillä minut oltiin hyväksytty opiskelemaan tietojärjestelmätiedettä Jyväskylän yliopistoon. Parissa kuukaudessa pakkasin elämäni muuttoautoon ja hurautin kohti uusia seikkailuja. Lähdin heti alusta alkaen aktiivisesti mukaan Dumpin toimintaan ja tapahtumiin. Ei mennyt kauaa, kunnes tajusin haluavani tehdä enemmänkin kuin vain osallistua niihin. Usean vanhemman opiskelijan rohkaisemana päätinkin hakea viestintävastaavaksi hallituskaudelle 2018. Tuosta päätöksestä on nyt tasan vuosi ja ainoa asia mitä kadun viime vuoden hallitushausta on se, että edes mietin pitäisikö minun hakea mukaan hallitustoimintaan.

 

Viestintävastaavana olen siis huolehtinut Dumpin sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä. Käytännössä tämä siis tarkoittaa sähköpostilistojen ylläpitoa, D-uutisten tekoa, somen päivitystä, blogin ylläpitämistä sekä fuksilehden tuottamista. Omana lisänä olen tuonut videomarkkinoinnin uudeksi osaksi Dumpin viestintää. Omassa pestissäni olenkin nauttinut erityisen paljon siitä kuinka siinä saa toteuttaa itseään. Viestintävastaavana olen päässyt toimimaan monipuolisissa tehtävissä muiden hallitus- ja jaostolaisten kanssa. Yksi hienoimmista asioista mitä olen järjestötoiminnasta saanut, ovatkin ne mahtavat ihmiset, joiden kanssa olen saanut tehdä töitä. On huikeaa nähdä miten samanhenkiset ihmiset, tekevät töitä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

 

Dumpin viestintä on ollut viime vuosien aikana merkittävän kehityksen alla. Viestintää on saatu yhtenäistettyä ja laatua parannettua usealla eri viestintäkanavalla. En olisi kuitenkaan mitään ilman korvaamatonta viestintäjaostoani. Graafikkomme Sini on tehnyt varmasti Dumpin näkyvintä duunia luodessaan tyrmääviä grafiikoita tapahtumia ja tulevia vuosijuhlia varten. Kuvaajamme Joonas on käynyt läpi lähes  jokaisen Dumpin tapahtuman, ikuistaen ne filmille niin somea kuin myös tulevaisuuden muisteluja varten. Webmasterimme Eemi on ylläpitänyt ja uudistanut jäsenrekisteriämme sekä avittanut minua useissa käytännön ongelmissa. Iso kiitos Dumpin viestinnän toimivuudesta kuuluu siis heille!

 

Hallitustoiminta on ollut opettavaista aikaa. Välitön vastuun lisääntyminen ja tiimityöskentelytaidot tulevat hallitustoiminnassa varmasti kaikille tutuiksi. Näiden lisäksi olen myös oppinut asioiden delegointia, ajan- ja stressinhallintaa. Hallitustoiminnassa opituista taidoista on hyötyä varmasti myöhemmin elämässä ja töissä. En voi muuta kuin suositella hallitustoimintaa kaikille siitä vähänkään kiinnostuneille! Nämä muistot hymyilyttävät vielä varmasti vanhoilla päivillä :).

 

Terkuin Mikke.