Kurkistus dumppareiden elämään kampuksella ja sen ulkopuolella

Mitä kuuluu Lassin hallitusvuoteen varapuheenjohtajana?

Mitä kuuluu Lassin hallitusvuoteen varapuheenjohtajana?

Moikka!

 

Täällä kirjoittelee Lassi, Dumpin varapuheenjohtaja vuoden 2018 hallituksessa. Tietojärjestelmätieteen opiskelut oon aloittanut tammikuussa 2016, joten tämän vuoden loppussa tulee täyteen kolme vuotta dumpparina! Kolmesta opiskeluvuodesta kaksi on kulunut Dumpin hallituksessa, viime vuonna liikuntavastaavan pestissä. Jyväskylään muutin 2016 tammikuussa Keski-Suomen sydämestä, Jämsästä. Jämsässä oikeastaan kaikki näkemisen tai kokemisen arvoinen tapahtuu Jämsänkoskella, Jukka Virtasen pallokentällä, jossa futiskulttuuri on Keski-Suomessa täysin omalla tasollaan. Suosittelen.

 

Dumpin varapuheenjohtajana olen päässyt näkemään ja tekemään Dumpin toimintaa todella monipuolisesti. Varapuheenjohtajan pestiä on vaikea yksiselitteisesti avata, sillä se määräytyy todella paljon PJ/VPJ -parivaljakon mukaan. Saken kanssa pyöritellään lähes kaikkia eteen tulevia asioita yhdessä, joko neukkarissa tai etänä. Kaikenlaisissa kokouksissa ja miiteissä edustetaan joko molemmat tai se kummalle sopii ajankohta paremmin. Perinteisiä varapuheenjohtajan tehtäviä, jotka ovat pitäneet tänäkin vuonna, ovat esimerkiksi jäsenkyselyn koostaminen kahdesti vuodessa, Dumppi-tuotteiden tilauksesta vastaaminen sekä uutena alumniyhteistyö.

 

Parasta varapuheenjohtajan pestissä on ehdottomasti monipuolisuus, pääsee puuhastelemaan oikeastaan kaikkien sektoreiden kanssa omien aikataulujen puitteissa. Tällä hetkellä kandidaatin tutkielmaa kirjoittaessa minulle on myös sopinut hyvin pestin osittainen aika- ja paikkariippumattomuus, eli todella joustavasti pystyy aikatauluttamaan ja hoitamaan hommat niin kuin itselle sopii. Pestissä on päässyt myös haastamaan itseään tilanteissa ja keskusteluissa, joihin ei varmasti olisi muuten päätynyt.

 

Dumpin hallituksessa toimiminen on opettanut todella paljon kahden vuoden aikana. Tulevaisuudessa käyttökelpoisena kehittymisenä pystyy nostamaan esille ainakin ryhmätyö- ja viestintätaidot sekä aikatauluttamisen. Fakta on se, että hallituksessa toimiminen vie jonkun verran aikaa ja vaatii opintojen kanssa aikataulutusta, mutta itselläni tämä on opintojen osalta näkynyt pelkästään positiivisena asiana. Toisaalta kalenterin täyttyminen on vaatinut osittain opiskelemisen tehokkuutta, mutta se tuo mielestäni myös hyvin vastapainoa opiskeluun.

 

Kahden hallitusvuoden jälkeen on mukava siirtyä keväällä takaisin pelkästään opintojen pariin, mutta todella iso suositus jokaiselle järjestötoiminnasta, et tule pettymään!

 

– Lassi