Kurkistus dumppareiden elämään kampuksella ja sen ulkopuolella

Kirjanpitoa ja numeroiden pyörittelyä!

Kirjanpitoa ja numeroiden pyörittelyä!

Hellurei!

Oon Miiro ja toimin tänä vuonna Dumppi ry:n hallituksessa rahastonhoitajana. Viime vuonna hallituskärpänen puri niin kovaa, että halua oli jatkaa toisellekin kaudelle. Viime vuonna toimin hallituksessa tapahtumavastaavana. Kolmannen vuoden dumpparina kokemusta on jo jonkin verran opiskelusta ja kandiksi olisi vielä tänä vuonna tarkoitus valmistua. Muutaman vuoden kerkesin järven toisella puolella pyöritellä fysiikan laskuja, ennen kun löysin paikkani tjt:ltä. Opiskelun ja järjestötoiminnan lisäksi aikaa kuluu mm. pientä meisseliä heilutellen puhelimien ja tablettien parissa, opiskelijatapahtumissa sekä musiikin parissa, soittaen, laulaen, sovittaen, äänittäen, kuunnellen jne.

Rahastonhoitajana Dumpissa vastaan kaikesta yhdistyksen talouteen liittyvästä. Tehtäviin kuuluu muun muassa seurata budjetteja ja tehdä kirjanpitoa pitkin vuotta, sopia eri pestinhaltijoiden kanssa osallistumismaksuista, budjeteista ja muista tapahtumiin liittyvistä tuloista ja menoista. Rahastonhoitajana pidän huolta talouteen liittyvistä asiakirjoista ja käteiskassoista. Tehtävistää yleisimpinä näkyvät maksuohjeiden ja maksumuistutusten lähettäminen sekä laskujen lähettäminen ja maksaminen. Hoidan tehtävässäni myös muita juoksevia tehtäviä yhdessä muiden hallituslaisten kanssa.

Taloushommat ovat aikaa vievää puuhaa, mutta ei usein niin tiukasti aikasidonnaista, kuin esimerkiksi tapahtumavastaavan tehtävät. Toinen vuosi hallituksen riveissä on tuonut erilaista vastuuta ja opettanut paljon. Aikataulutus ja tarkkuus ovat tässä pestissä tärkeässä osassa, sillä kirjanpidon ja muidenkin talousasioiden on mentävä lakien ja hyvien tapojen mukaisesti. Pestissä olen saanut kokemusta laskentatoimesta käytännössä, joka on minulle ollut tärkeää. Myöskin vastuullinen tehtävä ja päätöksentekijän rooli on tuonut varmuutta muillakin elämän osa-alueilla. Hallitustoiminnasta saatuja kokemuksia ja hetkiä ei voita mikään!

Suosittelen pestiä erityisesti laskentatoimesta kiinnostuneille ja ihmiselle, jolla on intoa ja tahtoa puurtaa talousasioiden parissa. Tehtävästä saa paljon käytännön kokemusta yhdistyksen talouden pyörittämisestä ja sen periaatteista. Vaikka kuittien väsääminen iltamyöhään ei omia lempipuuhiani ole, tehtävässä on niin paljon kaikkea hienoa ja palkitsevaa, että kannustan rohkeasti hakemaan tähän vaativaan tehtävään. Ei muuta kuin iloista ja opiskeluntäyteistä syksyä rakkaat dumpparit! 

Rokrok! 

-Miiro