Kurkistus dumppareiden elämään kampuksella ja sen ulkopuolella

Viimeisimmät

Duunia, unelmia, mahdollisuuksia, potentiaalia , päätöksiä, ihmisiä – näistä on puheenjohtajan juhlavuosi tehty

Duunia, unelmia, mahdollisuuksia, potentiaalia , päätöksiä, ihmisiä – näistä on puheenjohtajan juhlavuosi tehty

Moikka,   Oli vuosi 2016 tammikuu ja päädyin hieman sattumankaupalla opiskelemaan tietojärjestelmätiedettä. Suhteellisen aktiivisen opiskelujen aloituksen jälkeen mietiskelin kuumeisesti sitä, mitä hallitustoimininta voisi minulle antaa ja kuinka paljon joutuisin siihen uhraamaan aikaa. Samalla hiipi pieni kylmä hiki selkäpiihin ja ajatus siitä, riittääkö se oma osaaminen. […]

Mitä kuuluu Lassin hallitusvuoteen varapuheenjohtajana?

Mitä kuuluu Lassin hallitusvuoteen varapuheenjohtajana?

Moikka!   Täällä kirjoittelee Lassi, Dumpin varapuheenjohtaja vuoden 2018 hallituksessa. Tietojärjestelmätieteen opiskelut oon aloittanut tammikuussa 2016, joten tämän vuoden loppussa tulee täyteen kolme vuotta dumpparina! Kolmesta opiskeluvuodesta kaksi on kulunut Dumpin hallituksessa, viime vuonna liikuntavastaavan pestissä. Jyväskylään muutin 2016 tammikuussa Keski-Suomen sydämestä, Jämsästä. Jämsässä oikeastaan […]

Dumpin yrityssuhdevastaavat Akseli ja Petteri

Dumpin yrityssuhdevastaavat Akseli ja Petteri

Morjesta!

 

Tällä kertaa hallituksen blogissa kirjoittelevat Dumppi ry:n tämänhetkiset yrityssuhdevastaavat, eli Akseli ja Petteri joita myös Aksuksi ja Pepeksi kutsutaan. Otetaanpas alkuun pieni katsaus taustoistamme; syksyllä 2016 Pepe löysi tiensä Pohjanmaan laakeilta pelloilta Jyväskylän yliopiston kampukselle ja tuli valituksi ensimmäisenä opiskeluvuotenaan Dumppi ry:n yrityssuhdejaostoon. Syksyllä 2017 Akseli sai puolestaan vaelluksensa Oulun hyisen merituulen hampaista Jyväskylään päätökseen, ja aloitti fuksivuotensa aktiivisella pöhinällä jättämättä ainuttakaan tapahtumaa väliin; oli kyse sitten asiatapahtumasta, tai hieman asiattomammasta. Ennen hallitukseen valitsemista emme tunteneet toisiamme kovinkaan hyvin, mutta hallitusvuosi ja sen mukanaan tuoma tiivis yhteispeli on muovannut meistä veljekset, jotka puhaltavat jatkuvasti yhteen hiileen.

 

Yrityssuhdevastaavina toimiessamme tärkein tehtävämme on toimia linkkinä yrityksien ja opiskelijoiden välillä, ja tuoda näitä lähemmäksi toisiaan. Parhaiten työmme jälki näkyy jäsenistölle erilaisten tapahtumien, kuten yritysiltojen tai excursioiden järjestämisenä, sekä avoimista työpaikoista, treineepaikoista ja muista tapahtumista tiedottamisena. Taustalla tapahtuu myös paljon muuta; yritysten kanssa tehtävän yhteistyön taustalla on aina ajatus pitkäjänteisestä ja aidosti molempia osapuolia hyödyttävästä toiminnasta. Tämä edellyttää jatkuvaa yhteydenpitoa ja ideointia yritysten edustajien kanssa yhä laajemmasta ja toimivammasta yhteistyöstä. Vuoden aikana tavoittenamme on ollut jatkaa aiempien yrityssuhdevastaavien loistavaa työtä kehittämällä toimintaa entisestään, muun muassa luomalla uusia yhteistyömahdollisuuksia, kehittämällä vanhoja yhteistyösopimuksia sekä luomalla täysin uusia yrityssuhteita. Tämän lisäksi vastuullamme on koordinoida yrityssuhdejaoston toimintaa tarjoamalla heille apua ja ideoita, mutta myös vastuuta.

 

Mitä vuodessamme on ollut parasta? Vuotemme alkoikin heti tammikuusta rytinällä, ja samalla kaasulla on painettu aina tähän päivään saakka. Yrityssuhdevastaavan työnkuvassa pääsemme jatkuvasti haastamaan itseämme aina uusissa tilanteissa, kehittäen myynti-, neuvottelu-, ja tiimityöskentelyn taitojamme. Miltei jatkuvasti viikkomme tuovat uusia, haastavia ja ennen kaikkea mielenkiintoisia tilanteita – ihmisiä unohtamatta. Jokaisen yrityksen ja sidosryhmän mukanaan tuomat yhteistykumppanit ja ihmiset luovat vuoden aikana todella suuren verkoston, ja voimmekin todeta, että on ollut ilo tutustua näihin henkilöihin ja työskennellä heidän kanssaan.

 

Yrityssuhdevastaavan pesti harvoin rajoittuukin vain ja ainoastaan yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa työskentelyyn; jokaisella sektorilla hallituksessa on annettavaa yrityssuhteiden saralle, ja pyrimmekin luomaan uusia ja mielenkiintoisia ratkaisuja esimerkiksi hyvinvointiviikkojen ja vuosijuhlien suhteen. Yrityssuhteet ovatkin meille relevantti tekijä aina suurempien ja hienompien tapahtumakokonaisuuksien ja konseptien rakentamisessa.

 

Kuten aiemmasta voidaankin päätellä, vuotemme on ollut ennen kaikkea tapahtumarikas ja antoisa. Hektinen arki yrityssuhteiden parissa on antanut meille paljon ja haastanut arkipäiväisessä työnteossa, ja tulee haastamaan hallitusvuotemme loppuun saakka; vuotemme huipentuukin yli kolmenkymmenen yrityksen DuunIT kaikkialla-rekrytointimessujen järjestämiseen, unohtumatta koko järjestömme vuoden huipentumaa, 50-vuotistaipaleemme juhlistamista. Olemme kokeneet vuoden aikana haasteita, tiukkoja aikatauluja ja yllätyksellisiä tilanteita, jotka ovat kaikki kasvattaneet meitä molempia niin ammatillisesti kuin henkilökohtaisestikin. Olemme halunneet kehittää itseämme ja ainejärjestömme toimintaa – ja näiden lomassa jokainen onnistuminen on ollut merkityksellinen.

 

Jostain syystä ajattelimme, että pestimme ei päättyisi koskaan. Käynnissä oleva hallitushaku on kuitenkin jälleen realisoinut ajatuksen, että tämäkin hyvä loppuu aikanaan. Haluammekin, että joistain teistä, esimerkiksi sinusta, tulisi työllemme paras mahdollinen jatkaja.

 

Jumalauta! Päivääkään emme vaihtaisi terveisin Akseli ja Pepe.

 

Elämää Dumpin viestintävastaavana

Elämää Dumpin viestintävastaavana

Mikke tässä terve!   Kesällä 2017 sain kuulla ilouutisen sillä minut oltiin hyväksytty opiskelemaan tietojärjestelmätiedettä Jyväskylän yliopistoon. Parissa kuukaudessa pakkasin elämäni muuttoautoon ja hurautin kohti uusia seikkailuja. Lähdin heti alusta alkaen aktiivisesti mukaan Dumpin toimintaan ja tapahtumiin. Ei mennyt kauaa, kunnes tajusin haluavani tehdä enemmänkin […]

Rahaa saa tililtä!

Rahaa saa tililtä!

Moro!   Tänään on mun päivä (ei suinkaan Satulinnassa, vaan Dumpin blogissa)! Oppaananne tänään toimii Ojansuun Ilari, kuvassakin Dumpin toiminnasta täysin rinnoin nauttiva kolmannen vuoden TJT -opiskelija. Mä tuun tänään viemään teidät pikaiselle makumatkalle maailman ihmeellisimpiin laskelmiin ja loppumattomien taulukoiden pariin, toisin sanoen Dumpin rahastonhoitajan […]