Fuksit

Uusille opiskelijoille

Tervetuloa opiskelemaan tietojärjestelmätiedettä Jyväskylään! Jyväskylä yliopistokaupunkina tarjoaa paljon mahdollisuuksia opiskelijalle. Ensimmäisen vuoden opiskelijana, eli fuksina, sinulla on paljon haasteita vastassasi akateemisen vastuun ja vapauden merkeissä. Dumppi ry osaltaan koettaa mahdollistaa sinulle pehmeän laskun yliopistomaailman kiemuroihin. Missä tahansa ongelmatilanteessa voit ottaa yhteyttä fuksivastaavaan.

Fuksisyksy 2016

HUOM! Ohjelmaa lisätään tälle sivulle niiden varmistuessa. Ajankohtaisimman tiedon tapahtumista saat aina tapahtumasivulta.

Kevään 2016 tutorit

 

Elias Rautala

Heipskukkuluuruu!

 

Se hetki lähestyy, kun juuri sinä pääset aloittamaan opiskelijaelämän. Suuret onnittelut opiskelupaikasta. Olet tehnyt erinomaisen valinnan! Edessäsi on paljon jännittäviä asioita. Muun muassa uusi kaupunki, opiskelija-asunto, uusi opiskelupaikka ja paljon uusia kasvoja odottaa Agoran (pääkallopaikan) aulassa. Mutta ei huolta, me tutorit olemme sinua vastassa ja valmiita auttamaan sinua parhaamme mukaan kohti jännittävää fuksivuotta. On hyvä pitää mielessä seuraava: pidetään virne suupielessä ja tukka takana! Kannustan teitä kaikkia rohkeasti mukaan menoon ja melskeeseen, sillä sitä on taatusti tarjolla. Kaikille on tarjolla jotakin!

Pähkinänkuoressa esittely itsestäni: Olen aloittamassa kolmatta vuotta yliopistolla ja olen alun perin Helsingistä. Tulin Jyväskylään hieman kiertotietä ja päädyin hakemaan opiskelemaan tietojärjestelmätiedettä jo täällä asuttuani vuoden verran. Tietojärjestelmätiede oli itselle kuin nenä päähän. Täydellinen kombinaatio juurikin niitä aiheita mitkä ovat kiinnostaneet jo pitkään. Tässä sitä ollaan ja en ole katunut päivääkään sitä, että hain. Omiin harrastuksiin kuuluu useampi laji ja vapaa-aikaa tuleekin tuhlattua joko liikunnan parissa tai ystävien kanssa.

 

Ensimmäiset viikot tulevat olemaan täynnä tietoa ja asioita menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Tai ainakin itselläni meni, mutta ajan kanssa kaikki mieltä askarruttavat asiat ovat selkiytyneet. Stressiä ei kannata ottaa, vaan rullaillaan rauhassa eteenpäin.

 

Jos jännitys vei voiton ja koet tarvetta ottaa etukäteen yhteyttä, niin rohkeasti vain sähköpostia osoitteeseen elias.o.rautala@student.jyu.fi, vastailen kysymyksiin mielelläni! Nähdään syyskuussa, siihen asti nauttikaahan kesästä ja rentoutukaa oikein kunnolla.

 

Tuomas Änäkkälä

Ja tervetuloa opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon tietojärjestelmätiedettä. Onnittelut opiskelupaikasta, sen suhteen olet tehnyt hyvän valinnan. Me tutorit pidämme huolen siitä, että pääset opinnoissasi hyvin alkuun ja saat kaiken tarvittavan informaation. Ensimmäiset viikot uudessa opinahjossa ovat aina jännittäviä, mutta yliopiston käytänteet tulevat kuitenkin nopeasti tutuiksi.

 

Minun nimeni on Tuomas, mutta jostain syystä mukaani on matkan varrella tarttunut myös lempinimi Pomppa, jota edelleen uskollisesti tottelen. Ei nimi miestä pahenna. Syksyllä alkaa neljäs opiskeluvuoteni, aika on mennyt erittäin nopeaa! Opinnoissa minua kiinnostaa erityisesti informaatio- sekä kyberturvallisuus. Vapaa-ajalla kulutan paljon elokuvia ja sarjoja.
Syksy tulee pian, mutta nauti rauhassa kesästä. Nähdään syksyllä!

 

 

Renne Hirsimäki

Tervehdys uudet opiskelijat!

Minä olen Renne, kolmannen vuoden tietojärjestelmätieteen opiskelija ja toivottavasti jonkin ajan kuluttua kauppatieteiden kandidaatti. Olen siis niin sanotusti opintojeni puolivälissä ja opastamassa teitä opintojen aloitusvaiheessa. Syksyllä kannan suurimman vastuun maisterivaiheen fukseista, mutta autan toki tarvittaessa kaikkia muitakin.

Opintojen aloittaminen uudessa ympäristössä, uudessa kaupungissa ja vieraassa yliopistossa saattaa jännittää. Tärkeintä opintojen aloituksessa on pysyä rauhallisena ja ottaa siitä kaikki ilo irti! Ensimmäisten viikkojen aikana tulette saamaan uutta informaatiota jatkuvasti eikä sille näytä tulevan loppua. Kaiken informaatiotulvan keskellä kannattaakin muistaa rentoutua ja tutustua uusiin ihmisiin. Hyvä tapa rentoutumiseen ja uusien tuttavuuksien luomisiin onkin ainejärjestön, eli Dumppi ry:n, tapahtumiin osallistuminen. Tapahtumia järjestestään lukukauden alkupuolella lähes päivittäin ja valikoimasta löytyykin kaikkea urheilusta bileisiin sekä lautapeleistä sitseihin.

Seuraavaksi lyhyesti itsestäni. Olen kotoisin Lemiltä, noin 3 000 asukkaan pitäjästä Etelä-Karjalasta Lappeenrannan kupeesta. Jyväskylään muutin opintojeni perässä tammikuussa 2014. Ikää on tälle miehelle kertynyt vasta 23 vuotta, mutta kaikenlaista olen ehtinyt matkan varrella puuhaamaan. Ennen yliopisto-opintojani opiskelin ylioppilaaksi ja ICT-asentajaksi ja toimin yrittäjänä reilut kaksi vuotta. Kaksi ensimmäistä vuotta yliopistolla vietin aktiivisesti Dumpin toiminnassa, ensin toimihenkilönä (bilevastaava) ja toisen vuoden hallituksen jäsenenä (fuksi- ja alumnivastaava). Syksystä 2015 lähtien olen ollut myös Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) edustajiston jäsen. Viimeisin kevät on kulunut vaihdon merkeissä Wienissä.

Opintojeni ohella osallistun mielelläni paljon Dumpin, Olutseura DOSin sekä muiden opiskelijajärjestöjen tapahtumiin. Jyväskylän lukuiset mahdollisuudet tarjoavat varmasti teille kaikille jotain viihdyttävää ja mielenkiintoista!

Tärkein vinkkini uusille opiskelijoille on, että kaikkea ei tarvitse muistaa heti ja apua saa tarvittaessa.

Minut löytää useimmiten päivisin Dumpin toimistolta (Ag D121.2) ja iltaisin/öisin Dumpin tapahtumista. Ajoittain minut saattaa löytää myös joiltain tiedekuntamme kursseilta tuntiopettajan tehtävistä. Jos teillä on kysyttävää ennen opintojen alkua, laita sähköpostia osoitteeseen renne.h.hirsimaki@student.jyu.fi.

 

Markus Ollila

Moi, sinä tuleva dumppari!

Heti ensi alkuun haluan kaikkien muiden joukossa toivottaa sinut erityisen tervetulleeksi Jyväskylän yliopistoon osaksi sankkaa tietojärjestelmätieteilijöiden joukkoamme ja onnitella erinomaisen valinnan tekemisestä. Jos tulevaa pääainettasi valitessasi et ehkä vielä täysin edes tiennyt mitä olet lähdössä opiskelemaan, ensimmäisen syksyn informaatiotulva orientaatiokursseineen saa sinut aiheesta joka tapauksessa pyörryksiin. Tärkeintä tässä vaiheessa on olla rauhallisin mielin, pitää avoin asenne ja ottaa kaikki ilo irti tulevasta fuksisyksystäsi.

Tästä informaatioteknologian ja kauppatieteiden opiskelun yhdistävästä tutkinnosta tulet saamaan erittäin laaja-alaiset valmiudet toimia työelämässä hyvin monenlaisissa tehtävissä. Oman alamme työllisyysnäkymät tutkinnon suorittamisen jälkeen ovat mainospuheiden mukaisesti lähennelleet jopa 95 %:a. Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta on maamme johtavia toimijoita alallaan ja koulutuksen laatu on pääasiallisesti hyvin korkeatasoista. Ainejärjestömme on perinteisesti myös harrastanut tiivistä yritysyhteistyötä, jonka vuoksi mm. alan yrityksiin tehtävät ekskursiovierailut tuovat mukavaa lisää tavalliseen opiskelijaelämään.

Itsestäni sen verran, että olen 24-vuotias kaveri kotoisin Päijät-Hämeen seudulta ja päädyin Jyväskylään opiskelemaan hieman sattuman kautta vuoden 2014 syksyllä. Vaiherikkaista ensimmäisistä päivistäni täysin uudessa kaupungissa voin kertoa syksyn tullen iltaa istuessamme. Vieras kaupunki tuli kuitenkin äkkiä tutuksi, uudet sosiaaliset ympyrät muotoutuivat nopeasti, dumpparina oloon ja alan opiskeluun siinä määrin tykästyneenä todettakoon, että kolmas vuoteni täällä on pian alkamassa. Vapaa-ajallani tykkään mm. ahmia tv-sarjoja ja elokuvia, käydä yliopiston kuntosalilla ja kokeilla vähän kaikenlaista uutta. Olen myös intohimoinen maailmanmatkaaja, josta kielii myös ensi kevään tuleva vaihtolukukauteni Etelä-Koreassa.

Jyväskylästä kaupunkina itselläni ei ole kuin pelkkää positiivista sanottavaa; eläväinen opiskelijakulttuuri, runsaat harrastus- ja liikuntamahdollisuudet, kaunis kaupunki ja loistavat liikenneyhteydet ympäri Suomen tekevät tästä mitä mainioimman paikan asua.

Tahdonkin vielä painottaa, että on normaalia, jos tässä vaiheessa tuntuu jännittävän ja olevan pihalla vähän kaikesta. Meidän tehtävämme tutoreina on pitää teistä huoli yliopistoelämänne ensiaskelia ottaessanne, joten kysykää, jos mikä tahansa askarruttaa mieltänne. Minut tavoittaa sähköpostilla osoitteesta markus.p.h.ollila@student.jyu.fi.

 

 

Katja Hyvärinen

Moikka, ja onnittelut loistavan opiskelupaikan valitsemisesta!

Mun nimi on Katja ja saatan olla just sun tutor tulevana syksynä. Olen kotoisin Suomen kauneimmasta kaupungista eli Kouvolasta, mutta viime syksynä oli aika karistaa rakkaan kotikaupungin pölyt kannoista ja muuttaa opiskelupaikan perässä Jyväskylään. Monella teistä on tänä syksynä sama edessä, ja meidän tutoreiden tehtävänä on auttaa teitä aloittamaan tämä uusi tapahtumarikas elämänvaihe mahdollisimman vaivattomasti.

 

Jyväskylä on pieni-suuri kaupunki, jonka väestöstä merkittävä osa on opiskelijoita mikä näkyy myös katukuvassa. Välimatkat ovat etenkin pyörän omistaville ihanan lyhyitä, mutta toisaalta tekemistä ja meininkiä löytyy varmasti jokaisen mieleen. Omiin harrastuksiini kuuluu kitaran rämpyttely, tanssi, sekä erilaisten muidenkin liikuntamuotojen harjoittaminen, millä tuulella nyt satun milloinkin olemaan. Jyväskylässä puitteet erilaisille harrastuksille ovat tosiaan kohdallaan, ja etenkin Yliopistoliikunnan palvelut ovat olleet kovasti mieleeni. Sen kautta olen päässyt kokeilemaan erilaisia lajeja pallopeleistä jumppailuihin, eikä kynnys lähteä liikkumaan ole korkea kun treenikaavereina on kivoja opiskelijoita.

 

Sosiaalisesta kanssakäymisestä taas pitävät huolen erilaiset opiskelijatapahtumat, joita on PALJON. Kaikki eivät varmastikaan ehdi kaikissa käymään, mutta ensimmäisten sosiaalisten suhteiden syntymisen kannalta suosittelen etenkin alkusyksystä poikkeamaan muutamassa. Monille tulee sanasta opiskelijatapahtuma luultavasti ensimmäisenä mieleen etanolipäissään remuava haalarikansa, mutta oikeasti mukaan mahtuu myös ulkoilutapahtumia, urheilua, lautapeli-iltoja ja vaikka mitä muuta. Mikäli oikein innostuu, voi myös itse päästä vaikuttamaan näiden tapahtumien sisältöön lähtemällä mukaan ainejärjestötoimintaan!

 

Itse opiskelusta sen verran, että kun olin itse vielä viime syksynä aloittamassa opiskelujani, oli minulle hieman epäselvää että mitä se tietojärjestelmätiede nyt ihan oikeasti on. Uskon, että se saattaa olla sitä myös jokuselle teille, mutta ei hätää sillä ensimmäisten viikkojen aikana siitä tullaan kyllä kertomaan useaan otteeseen. Pian osaatte jo pääpiirteissään selittää hölmistyneelle tädillenne että mitä tänne Jyväskylään lähdettiinkään opiskelemaan. Omalla kohdallani koin erittäin positiiviseksi yllätykseksi sen, kuinka monipuolinen alamme on. Saamme lukea melko vapaasti juuri itseä kiinnostavia kursseja, eikä asiaa huononna Jyväskylän yliopiston laaja kurssitarjonta. Jokaisen tutkinnosta tulee varmastikin omannäköinen.

 

Huomasin että onnistuin taitavasti kertomaan vähiten oleellisimmasta eli opiskelusta, mutta uskokaa tai älkää tulette syksyn aikana kuulemaan siitä niin paljon että päätin nyt tällä erää säästää teidät informaatiotulvalta. Mikäli kysyttävää kuitenkin tulee ihan mihin vaan liittyen, voi mulle laittaa sähköpostia osoitteeseen kajoemhy@student.jyu.fi. Nyt toivotan mukavaa ja vähälumista loppukesää, törmäillään syksyllä!

 

Taneli Juvonen

Morientes sinne ruudun toiselle puolelle! Kerta tänne Dumpin tutori esittelyihin olet eksynyt, nokkelana poikana arvaankin, että hyvin suurella todennäköisyydellä olet uusi tuleva Dumppari ja tietojärjestelmätieteen opiskelija, joten aivan ensi alkuun suuret onnittelut opiskelupaikasta ja loistavasta sellaisesta!

Pidetään homma simppelinä, joten en kirjoita tästä esittelystä mitään romaania (niinkuin Renne). Täällä kirjoittelee 22 vuotta nuori Taneli niminen pojankloppi, toisen vuoden juuri selättänyt Dumppari. Sellaisiksi tärkeiksi asioiksi mun elämässä voin luetella esim. Omar-munkit, hampurilaiset, donitsit… tai siis joo, tiivistetysti syöminen on bäst. Urheiltua tulee myös paljon, toki sen takia, että voi syödä enemmän. Tästä ohessa olevasta kuvasta voi silmät kiinnikkin nähdä, että ruoka maistuu. Olen myös oman elämäni jarilitmanen, penkkiurheilun ammattilainen. Sydämeni on keltamusta.

Pääaineena tietojärjestelmätiede on ihan päällikkötason valinta. Alunperin minulla oli tarkoitus hakea kauppakorkeaan opiskelemaan, ja sinne myös hain, mutta paikkaa sieltä ei herunut, ja tällaisia sielunveljiä ja –siskoja joukossanne varmasti myös on. Vastaavasti opiskelupaikka aukeni tietojärjestelmätieteissä, joten päätin lähteä kohti tuntematonta, ja en ole valintaani katunut! Tietojärjestelmätieteen opiskelijana pystymme lukemaan todella laajasti eri aihealueita sekä pääaineeseen että esimerkiksi kaupallisiin aineisiin liittyen, joten varmasti jokainen tulee löytämään oman paikkansa tietojärjestelmätieteilijänä.  Monien teidänkin päässä saattaa pyöriä kysymysmerkkejä uuteen opiskelupaikkaan ja yliopistoelämään liittyen, mutta tämän takia me tutorit olemmekin teitä uusi fukseja jelppimässä ja ohjastamassa.

Pääaineena tietojärjestelmätiede on myös ihan päällikkötason valinta myöskin meidän huikean ainejärjestön, Dumpin, takia! Dumppi lukeutuu Jyväskylän yliopiston suurimpiin ainejärjestöihin, joten erilaisia tapahtumia ja häppeninkejä riittää kyllä vuoden ympäri. Dumpin pääkallopaikalla, toimistolla, kahvipannu huutaa hoosiannaa ja sumppia maistellessa onkin mukava vaihtaa tuoreimmat läpändeerukset muiden dumppareiden kanssa.

Nyt on aika summasummarumin. Onnea opiskelupaikasta! Kisakunto on hyvä virittää huippuunsa syksyn koittaessa. Reppuun runsaasti reipasta ja iloista mieltä (ja ruokaa), ja voilà, näillä eväillä fuksivuodesta tulee varmasti mahtava! Jos jotain kysyttävää heräsi, niin rohkeasti viestiä sähköpostitse (taneli.j.juvonen@student.jyu.fi) tai muiden nykyaikaisten somepalveluiden kautta.

 

 

Joonas Huovinen

Moikku ja terve!! Syksyllä siis nähdään teidän onnekkaitten kanssa ketkä nyt nappasivat itselleen opiskelupaikan yhdessä Jyväskylän monipuolisimmista opiskelualoista!! Tietojärjestelmätieteeltä pystyt valmistumaan melkein mihin tahansa IT- ja kaupallisenalan hommiin. Mutta ei siitä sen enempää, uskon, että jokainen teistä tietää mitä ootte tulossa opiskelemaan ja jos ette niin ei sekään haittaa!
Mä oon siis Joonas, kohta 24 vuotta, kolmatta vuotta aloittava dumppari, enkä vielä todellakaan tiedä, miksi haluan isona. Oon paljasjalkanen Jyväskylän poika ja pesispalloa oon pelannu 15 vuotta aikoinaan. Nykyään harrastuksiin kuuluu sali ja urheilu muutenkin. Innolla odotan ensi syksyä ja uusia oppilaita! Tullaan pitämään huikee syksy ja muutenkin huikee eka lukukaus, joten valmistautukaa! Ja hei, jos nyt on jo mieltä painavia ongelmia tai muuten vaan halua ottaa yhteyttä niin ei muutakun s-postia osotteeseen jomihuov@sudent.jyu.fi. Nähdään syksyllä !!

 

 

Suvi Kuusela

Tervehdys uusi opiskelija ja onnea loistavasta opiskelupaikasta tietojärjestelmätieteiden parissa! Kesän loppuminen ei ikinä ole ollut yhtä jännittävää kuin juuri tänä vuonna, kun pääset aloittamaan opintosi Jyväskylän yliopistossa. Me tutorit olemme sinua varten ja varmistamme, että fuksivuotesi alkaa mahdollisimman sujuvasti ja mukavasti.

 

Omat opintoni aloitin viimevuonna syyskuussa, jolloin muutin Mäntsälästä Jyväskylään. Jyväskylä on ollut erittäin positiivinen yllätys ja paremmin en voisi viihtyä. Vapaa-ajalla tykkään kokeilla erilaisia liikuntamuotoja ja lajeja ja Jyväskylässä onkin erittäin hyvät harrastusmahdollisuudet. Salilla käymisen lisäksi lenkkeily Jyväskylän upeassa ympäristössä on mielipuuhaa, sekä yliopistoliikunnan järjestämät ryhmäliikunnat ja viimeisimpänä kokeiluna tankotanssi.

 

Liikuntaharrastusten lisäksi vapaa-aika kuluu ainejärjestön tapahtumissa, joissa olen tutustunut loistaviin tyyppeihin. Suosittelenkin lämpimästi osallistumaan ainejärjestömme tapahtumiin, joita on myös joka lähtöön ja joissa tulet tutustumaan hyvään porukkaan. Erilaisten harrastusten ja ainejärjestö tapahtumien ohella muita hyvin mielenkiintoisia faktoja minusta on varmaan, että mielestäni parhaita asioita maailmassa ovat eläimet, matkustelu ja pizza.

 

Alun informaatiotulva on valtava ja sen pehmittämiseksi kannattaakin muistaa, että opiskelijaelämä on myös mukavaa ja asiat selviää aikanaan. Vuosi sitten syksyllä aloittaessani omat opintoni en ollut edes ihan varma mitä kaikkea tietojärjestelmätiede pitää sisällään, mutta kaikki selviää pikkuhiljaa ja omalla ajallaan. Parempaa valintaa en olisi voinut tehdä opiskelupaikan suhteen!

 

Jos herää kysymyksiä tai on jotain muuta mieltä painavaa ennen opiskeluiden alkua niin ota ihmeessä yhteyttä suvi.e.kuusela@student.jyu.fi. Nähdään syksyllä ja vietetään fantastista opiskeluaikaa yhdessä!

 

 

Joel Tolvanen

Terve!

 

Mun nimi on Joppe. Olen 25-vuotias ikinuori opiskelijapoika, joka harrastaa haalarimerkkien keräilyä. Oma opiskelutaipaleeni tietojärjestelmätieteessä alkoi syksyllä 2012. Kokemusta Dumpin toiminnasta (ja opiskelusta) löytyy siis jo monen vuoden ajalta.

 

Opiskelijaelämä tuo mukanaan paljon uusia asioita ja pää on varmasti pyörällä ensimmäisten viikkojen aikana. Ei kuitenkaan syytä huoleen sillä fuksiviikoille teille on keksitty paljon puuhaa ja opiskelijaelämän velvollisuudet ja huvit tulevat varmasti tutuksi. Kannattaa myös pitää huolta opinnoista: eteneminen on kyllä taattu kunhan tekee töitä sen eteen!

 

Jos sinulle tulee jotain kysyttävää, tule rohkeasti nykimään hihasta! Me tutorit vastaamme mielellämme mieltänne askarruttaviin kysymyksiin. Meikäläiseen saat yhteyden sähköpostilla joel.v.j.tolvanen@student.jyu.fi sekä tarkoin valikoiduissa sosiaalisissa medioissa.

 

 

 

Haalarietiketti, olkaat hyvät.

1 §

Haalaria käytetään omien haalaribileiden lisäksi kaikissa valtakunnallisissa opiskelijatapahtumissa. Myös vierailtaessa toisten oppilaitosten bileissä käytetään haalaria, mikäli esim. juliste niin kehottaa tekemään. Fuksiaisissa vain vanhemmat opiskelijat käyttävät haalareita! Vappuna et muita vaatteita tarvitse, koska koko Vappuviikko (n. 10 päivää) pukeudutaan haalareihin. Haalarit on käytännöllinen edustusasu, mutta poikkeuksiakin löytyy! esim. jos sitsien teemassa ei ole mainittuna haalareita, silloin haalareita ei pueta päälle.

2 §

Haalarit pestään vain niin, että itse olet niiden sisällä, esimerkiksi suihkulähteessä. Kaatuneisiin juoma/ruokatahroihin voi pyytää esimerkiksi asianomaisen nimmarin.

3 §

Haalarimerkkejä sijoitettaessa huomioidaan seuraavat seikat: merkit OMMELLAAN, ei liimata. Vuosittaisille tapahtumamerkeille on hyvä varata omat paikkansa, jotta ne saadaan kronologisesti paikoilleen. Esim. Kauppakadun Appro –merkit voi ommella kaikki allekkain.

4 §

Haalarimerkkien käytön nyrkkisääntö: enempi on parempi. Kaikki mikä kertoo jotain kantajastaan ja hänen opiskeluaikaisesta historiastaan on sallittua ommella haalareihin. Vaihtomerkkejä on syytä olla mukana lähdettäessä valtakunnallisiin tapahtumiin tai poikkitieteellisiin bileisiin, merkkejä vaihtamalla komistat haalariasi ja teet monta uutta tuttavuutta.

5 §

Lahkeiden vaihtaminen on merkkinä siitä, että on vaihdettu nesteitä toisen ainejärjestön opiskelijan kanssa (pussailua tms. ei lasketa). Tällöin vaihdetaan päittäin suikaleet haalarin lahkeista. Todellisen Don Juanin ei kannatakaan välttämättä vaihtaa koko lahjetta kerralla, ettei kangas lopu kesken. Hihoja voi vaihtaa ystävän kanssa, taskuja yms. pientä miten haluaa.

6 §

Haalariin kuuluu laittaa kiinni kaikkea tarpeellista tai mitä ikinä tuleekin mieleen. Esimerkiksi pullonavaajan on havaittu olevan tarpeellinen. Myös Dumpin lauluvihko kannattaa napata taskuun mukaan!

7 §

Kun haalaria pidetään vyötäröllä niin selkäosa tulee asetella siten, että
Dumpin logo näkyy.

Dumpparit opiskelevat Tietojenkäsittelytieteiden laitoksella Informaatioteknologian tiedekunnassa Agoralla. Agora sijaitsee kauniissa ympäristössä Jyväsjärven rannalla.
Dumppi toimii tiiviissä yhteistyössä niin laitoksen kuin tiedekunnankin kanssa. Yhteisenä tavoitteenamme on edistää kaikkien dumppareiden opiskelumahdollisuuksia. Eräs tärkeä yhteistyömuoto on jatkuva opetuksen laadun kehittäminen, jota teemme muun muassa kokoamalla ja analysoimalla opiskelijoiden antamia kurssipalautteita.

Informaatioteknologian tiedekunta

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan tehtävänä on kouluttaa informaatioteknologian ammattilaisia tulevaisuuden yhteiskuntaan, antaa tietojenkäsittelyn perusvalmiudet muiden alojen ammattilaisille, harjoittaa kansainvälisesti korkeatasoista tutkimusta valitsemillaan osaamisalueilla sekä osallistua teknologian siirtoon ja kehittämiseen Suomessa. Keskeisenä toimintaperiaatteena on tiivis kansallinen ja kansainvälinen yhteistyö sekä kiinteät yhteydet elinkeinoelämän kanssa.

Informaatioteknologian tiedekunnassa on kaksi koulutusalaa: kauppatieteellinen ja luonnontieteellinen koulutusala, joilla annetaan perus-, muunto- ja jatkokoulutusta sekä tehdään tieteellistä tutkimusta.

Tietojenkäsittelytieteiden laitos

Jyväskylässä tietojenkäsittelytieteiden opetus yliopistolla alkoi vuonna 1967, jolloin perustettiin tietojenkäsittelyopin professuuri sekä assistentuuri Jyväskylän Kauppalais-seuran lahjoituksen turvin. Professuurin perustaminen oli yksi ensimmäisistä tämän alan professuureista Suomessa. Seuraavina vuosina tietojenkäsittelytieteiden laitos on kasvanut varsin suureksi.

Tietojenkäsittelytieteiden laitoksella opiskelija voi opiskella seuraavissa maisteriopintojen suuntautumisvaihtoehdoissa: elektroninen liiketoiminta, digitaalinen media ja järjestelmäkehitys. Laitokselta valmistuneet sijoittuvat työelämässä varsin korkeaan asemaan. Tietojenkäsittelytieteiden laitokselta valmistutaan pääasiassa kauppatieteiden maisteriksi, mutta halutessaan voi suorittaa filosofian maisterin tutkinnon.

Tietojenkäsittelytieteiden laitoksella voi opiskella maisteri- ja jatko-opintojen pääaineena myös kognitiotiedettä. Kognitiotiede on monitieteinen erilaisia ihmistieteellisiä ja teknistaloudellisia aineita yhdistävä tieteenala.

Facebook:

Twitter:

Instagram:

LinkedIn:

 IRC (IrcNet):

 • #dumppi

 

Dumpin toimisto: Täynnä enemmän tai vähemmän viisaita opiskelijakollegoita aina valmiina auttamaan. Yleensä paikalla myös ainakin yksi Dumpin hallituksen edustaja. Tarjolla on myös Dumpin kustantamaa kahvia ja teetä, mahdollisuus kuunnella musiikkia tai käyttää tietokonetta.

Hyödyllisiä linkkejä

 • Hae opintotuki (www.kela.fi)
  • Hae tukea ajoissa sillä varsinkin syksyllä päätöksen saaminen kestää todella kauan. Jyväskylän yliopiston opintotukiasiaoissa palvellaan T- rakennuksessa Seminaarimäellä, myös muut Kelan toimistot palvelevat. Opintolaina on automaattisesti valtion takaama ja voit hakea sitä suoraan pankista.
 • Maksa JYY:n lukukausimaksu
 • Liity Dumpin jäseneksi
  • Dumppi ry:n jäseneksi liittyminen on maksutonta. Jäseneksi voit liittyä helposti Dumpin sivuilla https://jasen.dumppi.fi/
   • HUOM! Jäseneksi liittyminen sivuston kautta onnistuu vasta, kun teidän sähköpostiosoitteenne on liitetty jäsenyyteen oikeutettujen henkilöiden listalle. Tämä asia hoidetaan kuntoon heti opintojenne alettua :)
 • Nouda D-tarrasi
  • Liittymällä Dumppi ry:n jäseneksi saat itsellesi Dumppi-tarran, jolla saat hyviä etuja. D-tarran noutamisesta ilmoitetaan myöhemmin sähköpostilla. Tarkempia tietoja muiden ainejärjestöjen kadehtimasta D-tarrasta saat http://dumppi.fi/jasenille/d-tarra/
 • Tilaa opiskelijakortti www.frank.fi/opiskelijakortti
 • Etsi asunto mm. www.koas.fi, www.kortepohja.fi, JYYn asuntopalsta
 • Tee muuttoilmoitus muutettuasi
 • Dumppi Internetissä:
 • Tutustu irkkaamiseen
  • #dumppi -kanava IrcNetissä on kaikille dumppareille tarkoitettu kanava. Kanavalla voi vaihtaa kuulumisia ja kysellä neuvoa kaikkeen opiskeluun ja vapaa-aikaan liittyvästä. Jos irkkaaminen on sinulle uutta, tutustu esim tähän irkkioppaaseen http://www.fury.fi/~raven/irssi-opas/.
 • Liity sähköpostilistoille
  • Hyödyllisiä listoja mm. Dumpparit, Dumppi-tiedotus, Nesu ja Porssi-jasenet
 • Ilmottaudu kursseille
  • Tähän tarvitset yliopiston käyttäjätunnukset, jotka saat ensimmäisessä tutortapaamisessa tai myöhemmin tietohallintokeskukselta. Kursseille ilmoittautuminen tapahtuu Korpissa (https://korppi.jyu.fi)

toimistouusi
Tämä jokaisen dumpparin olohuone sijaitsee Agoralla 1. kerroksessa, aivan Piaton uloskäynnin lähellä (Ag D121.2). Toimisto on paikka, jossa on mahdollisuus opiskella tai pakoilla opiskelua, yleensä jälkimmästä. Toimiston pehmeälle sohvalle on mukava istahtaa hetkeksi rentoutumaan kiireisen opiskelupäivän keskellä, tai tulla vain viettämään aikaa. Dumppi ry:n tarjoama kahvi ja tee tuovat virkistystä ankeampaankin päivään. Toimistolla voi kysellä mielipiteitä ja neuvoja, ja yleensä paikalle on ainakin yksi hallituksen jäsen. Dumpin toimistolta voi pyytää ohjeita esimerkiksi kursseihin tai D-tarraan ja haalareiden noutoon liittyen. Toimistolle ovat tervetulleita kaikki dumpparit fukseista n:nnen vuoden opiskelijoihin.